T R E
Slovenija       
TRE logo

Z metodo TRE boste spoznali
zdravilno moč samodejnega
nevrogenega tresenja za
 sproščanje travm, stresa,
napetosti in bolečine

 

Revolucionarna metoda TRE - Trauma Releasing Exercises  

                  Uradna stran TRE v Sloveniji

 


 
Uvodna informacija za udeležence delavnic TRE®


TRE je bila oblikovana za pomoč večjim skupinam ljudi, ki so doživeli bodisi blag stres, bodisi težko travmo, ki je posledica preteklih doživetij ali sedanjega trenutka.

TRE sem vedno predstavljal kot orodje za samopomoč, ki je namenjen posameznikom, ki morda nimajo dostopa do psihoterapevske ali drugih oblik pomoči. Vse kar ti ljudje potrebujejo je metoda za samopomoč s katero lahko sami nadzorujejo svojo notranjo napetost in vsakodnevni stres.

Vsekakor je potrebno poudariti, da imajo nekateri posamezniki, ki okrevajo od kroničnega stresa ali travme, lahko globlje čustvene ali psihosomatske težave in zato potrebujejo primerno strokovno vodstvo. V tem primeru se teh vaj ne bi smelo obravnavati kot samostojno metodo. Za te posameznike je najbolje, da metodo TRE njihov psihoterapevt vključi v terapevtske obravnave, na katerih bodo lahko prejeli ustrezno vodstvo in pomoč pri soočanju z globokimi čustvenimi sprostitvami. Vaje TRE se dobro združujejo s tradicionalnimi terapevtskimi načini zdravljenja, saj podpirajo zdravljenje na najglobljih ravneh telesa, od koder travmatski odzivi dejansko izvirajo.

Če želite tudi vi voditi druge ljudi skozi postopke TRE, potem vam bo v veliko pomoč certifikacijski program. Pripravili vas bomo na vodenje drugih posameznikov skozi postopke vaj TRE, tako da boste tudi njim dali na voljo to revolucionarno orodje za samopomoč, ki jim bo pomagal pri soočanju z vsakodnevnim stresom, napetostjo ali tesnobo, ki izvira iz travme.

Program usposabljanja za pridobitev certifikata za vodenje TRE posameznikom iz različnih strok in izobrazbenih ozadij omogoča, da se naučijo varnega in učinkovitega poučevanja TRE. Naš certifikacijski program posameznikom iz različnih strokovnih in izobrazbenih skupin omogoča, da postanejo usposobljeni in strokovni certificirani inštruktorji TRE.

Vsi posamezniki, ki so pridobili certifikat za poučevanje TRE bodo navedeni na tej strani. Priporočamo vam, da vodstvo skozi vaje TRE prejmete zgolj s strani teh omenjenih posameznikov. Upamo, da bo to zagotovilo element varnosti in zadovoljstva za tiste, ki se TRE želijo naučiti s strani certificiranih in usposobljenih ponudnikov.

S spoštovanjem,

dr.David Berceli


Spletno stran dr.Davida Bercelija in središče globalnih aktivnosti TRE boste našli na www.traumaprevention.com> Smernice