T R E
Slovenija       
TRE logo

Z metodo TRE boste spoznali
zdravilno moč samodejnega
nevrogenega tresenja za
 sproščanje travm, stresa,
napetosti in bolečine

 

Revolucionarna metoda TRE - Trauma Releasing Exercises  

                  Uradna stran TRE v Sloveniji

 
Ustanovitelj metode TRE® Dr. David Berceli


dr.David Berceli
Dr. David Berceli je ustanovitelj in generalni direktor službe za preprečevanje in oceno okrevanja po travmi (služba je bila ustanovljena v letu 1998) ter mednarodni strokovnjak na področju ukrepanja v primeru pojava travme in razrešitve konfliktov.

Je avtor revolucionarnih in edinstvenih vaj za sproščanje travm, napetosti in stresa (TRE), ki pomagajo sprostiti globoko zakoreninjene kronične napetosti, ki v telesu nastanejo med doživljanjem travmatičnega dogodka.
Dr. Berceli je klinični socialni delavec (doktor), licencirani masažni terapevt (Licensed Massage Therapist - LMT), certificirani bioenergetski terapevt (Certified Bioenergetics Therapist - CBT) in certificirani področni travmatolog (Certified Field Traumatologist - CFT).

Živel in delal je v državah Afrike v katerih je vladalo vojno stanje in v državah Bližnjega Vzhoda (Izrael, Palestina, Sudan, Uganda, Kenija, Jemen, Egipt in Libanon), kjer je vodil delavnice za lajšanje travm in tudi oblikoval programe za okrevanje od travm za državne in mednarodne humanitarne organizacije, katerih osebje živi in deluje v okoljih, za katere je znano, da povzročajo travme.

Dr. Berceli je razvil posebne programe, ki posamezniku pomagajo obvladovati osebne travme, kot tudi zagotoviti zdravljenje in spravo med različnimi skupinami. Poleg individualnega svetovanja posameznikom, ki so doživeli travmo, je specializirano pomoč za lajšanje travm priskrbel tudi vojaškemu osebju Združenih držav Amerike ter drugim vladnim in nevladnim organizacijam. Rezultati študije z velikim številom vojaških udeležencev bodo na voljo v bližnji prihodnosti.

Dr. Berceli je sočuten in neutruden človekoljub. Metodo TRE poučuje tudi z namenom, da bi posameznikom pomagal pri okrevanju od travm in stresa ter jim posredoval idejo o možnosti globalnega miru s pomočjo transformacijske moči travme, ko se kot posamezniki odločimo dokončati naše lastno okrevanje od travme.

Dr. David Berceli redno potuje na vse konce sveta, kjer posameznike z velikim veseljem in zagnanostjo poučuje postopka metode TRE. Doslej je metodo TRE predstavil že kar milijonu in pol ljudem.